Ce este dragostea?

     Fiecare poveste de dragoste este diferita. La fel si o relatie.

     Nu am stiut niciodata ce relatie ma defineste, ce si cum sa aleg, pana unde sa iubesc.

     Am cautat atat in adolescenta cat si la maturitate sa inteleg dragostea.

     Sa ma fi maturizat degeaba? 😀

     Pentru ca habar nu am ce este dragostea.

     De fapt, nu o pot defini. Dragostea se traieste, se simte, incepe sau se sfarseste.

     Dau credit marilor filosofi care vorbesc despre dragoste si gasesc ca este cel mai purificator elogiu adus vietii. 

     Un elogiu despre tine, despre mine, despre toti cei infometati de iubire.

     Asa ca te intreb: ce este dragostea?

paris-is-for-lovers

     S-ar putea ca Divinitatea sa-ti “joace” aparent feste pentru a invata lectia cunoasterii de sine, asa ca ajungi sa te indragostesti pentru ca celalalt “ascunde” ceva ce tu regasesti in el/ea si lipseste la tine.

     Poate ca tanjesti dupa o mangaiere sau un zambet, sau visezi sa-ti fie vazuta si apreciata frumusetea din tine.

     Ar putea fi oare o compensare destinica?

     O fii dependenta?

     De ce nu, efectul halucinant al dragostei a scris si a rescris cele mai incredibile destine. Dependenta de valoarea celui/ei de langa tine pentru ca tu nu stii sa te valorizezi sau sa te “vinzi”, de puterea lui/ei pe care tu ti-o subminezi continuu. Dar sa nu uiti ca dragostea poate fi in acelasi timp extaz dar si agonie. Depinde de tine in ce fel vrei sa-ti traiesti povestea de dragoste.

     Sau sa fie cumva placerea masochista de a cersi iubirea acolo unde nu exista, pentru a-ti dovedi ca tu esti divinul perfect?

     Uneori esti cersetor de dragoste, de dor, de sperante, de apreciere.

     Efectul placebo in dragoste are rezultatul garantat. Se anihileaza aparent orice urma de dezumanizare.

     Iti place sa te mistui pe altarul unei dragoste desarte sau nu sti sa faci alegeri in a gasi persoana care sa te merite. Iti lipseste constientizarea ca poti avea tot ceea ce este mai bun.

     Asta inseamna ca vorbim despre a lua o decizie.

     Sau poate nu poti alege pe cine sa iubesti.

     Sunt persoane care ajung in viata ta ca niste lectii ale devenirii si descoperirii a tot ceea ce este revelator in tine, nefacand insa parte din destinul aflat sub lozinca ….”pana cand moartea ne va desparti”.

     Poate ca ar trebui sa nu mai fii tributar/a conceptului filosofic de iubire neconditionata, de care te agati cu inclestare in numele unei iluzii conform careia daruiesti fara a astepta ceva in schimb.

     Cred ca trocul ar trebui introdus si in dragoste.

     Mi se pare perimata aceasta stare de a iubi.

     Desigur ca uneori ajungem la acest “sacrificiu” suprem pentru ca pare a fi mostenit inconstient, dintr-o traditie culturala de care inca suntem legati.

     Dar te intreb: esti dispus/a sa-l faci doar pentru a-ti demonstra ca te poti multumi cu firimituri de emotii, in locul alegerii unui stari in care iubesti si te simti iubit/a in toate splendoarea ta, cu toate imperfectiunile si temerile din tine care te fac uman/a?

     Te-ai intrebat vreodata daca acest concept face parte si din filosofia de viata a celui/ei de care esti dependent/a emotional?

     Poate ca fiecare dintre voi isi traieste propriul rol: unul da si celalalt primeste. Unul este umanitar iar altul este devorator. Si unul si altul construiti relatia prin compensare.

     Ti-as propune mai degraba o alta forma de traire a dragostei, mai libertina dar mai putin dureroasa, viziunea hedonista: “Carpe diem”. 😉

     De fapt, te-ai gandit vreodata ce-ti doresti cu adevarat: tandrete, daruire, fericire sau dominare, control, dependenta?

     Priveste frumusetea vietii, alegand varianta unui AZI in care nu ai cunoscut dezamagirea.

     Nu-i asa ca incepi sa zambesti, sa cunosti acea imbratisare care dureaza o vesnicie, sa simti fericirea celui/ei ce a gasit echilibrul intre nevoia de dragoste si de celalalt? 🙂

     Sau s-ar putea sa te hranesti cu teama de esec.

     Si totusi, asuma-ti curajul de a esua intr-o poveste de dragoste.

     Crezi ca nu vei mai gasi o alta iubire? Ca totul s-a sfarsit?

     Chiar iti imaginezi ca nu te poti ridica si straluci? Si ca nu ai la indemana puterea de a  transforma esecul iubirilor trecute intr-o intalnire cu bucuria de a cunoaste ca poti si ca vei avea mai mult?

     Asterneti undeva, intr-un colt, deziluziile, tradarile, agoniile si intoarce-te pe scena vietii.

     Reinventeaza-te, construieste-ti un nou destin si cunoaste cu adevarat extazul dragostei ce te face sa afirmi cu o nesatula pofta de tine: sunt indragostit/a de iubire.

i90oal

           

            Free your Mind, Body and Soul ! Dare to live beyond the limits !

raluka

Pana sa intri inapoi pe scena vietii si sa traiesti frumos mai departe, pana iti asezi acolo in colt deziluziile, tradarile..mai ales atunci cand sunt proaspete si vrei sa le inghesui cat mai bine, sa intre toate si sa mai si ramana loc .. doare 🙁 si doare 🙁 si nu crezi ca mai poti sau ca vei gasi mai bine atunci cand te vei intoarce pe scena vietii tale. Si pasesti cu teama .. si iti e dor de ceva de acolo din colt si parca te-ai intoarce .. Dar ai urcat deja pe scena, lumina e pe tine ..
Frumos articol. Felicitari!!

Your email address will not be published. Required fields are marked *