Azi am invatat….

     floareAzi am invatat sa traiesc prezentul cu intensitate. Asa am descoperit ca trecutul nu mai conteaza si ca e mai bine sa las deoparte framantarile pentru viitor.

     Azi am invatat sa nu caut la altii ceea ce este in mine. Asa am descoperit ca e mai simplu sa daruiesc neconditionat fara a astepta ca ceilalti sa ma aprecieze.

     Azi am invatat sa caut minunea din mine si mi-am gasit propria valoare. Asa am descoperit ca de fapt am invatat sa ma respect.

     Azi am invatat ca asteptarile si neimplinirile nu fac decat sa ma impiedice sa savurez ceea ce am deja. Asa am descoperit ca nimeni nu este obligat sa-mi dea ceea ce-mi lipseste mie.

     Azi am invatat sa ma dezvolt, sa doresc sa dau mai multa valoare vietii mele. Asa am descoperit sa ma pretuiesc pe mine, ca apoi sa acord si celorlalti sansa imaginii unei existente minunate.

     Azi am invatat sa-mi accept trecutul fara regrete. Asa am descoperit ca pot ierta oamenii si, mai ales, ca ma pot ierta pe mine, ca fiecare intamplare din viata mea este o lectie importanta de viata si ca, intr-o buna zi, voi cunoaste semnificatia ei.

     Azi am invatat cata valoare are credinta. Asa am descoperit ca important este cine sunt si ceea ce reprezinta oamenii pentru mine.

     Azi am invatat ca fiecare zi poate fi plina de zambete si de mirari. Asa am descoperit ca drumul vietii mele este o incantare si e plin de sens.

     Azi am invatat sa dau mai multa culoare existentei mele si a celorlalti. Asa am descoperit ca e mai bine sa accept felul de a fi al fiecaruia dintre noi si astfel, voi fi primita oriunde cu bratele deschise, gasind bucuria coincidentei ca, uneori, suntem la fel.

     Azi am invatat ca pot fi un actor maret pe scena vietii. Asa am descoperit ca nu este relevant ceea ce fac altii, ci cat de bine imi joc eu rolul, pentru a-i aduce diversitate umanitatii.

     Azi am invatat ca oamenii sunt uneori altfel decat ceea ce par a fi. Asa am descoperit ca, inainte de a te decide sa judeci, poate ar fi mai bine sa vrei sa cunosti povestea din spatele omului.

     Azi am invatat ce inseamna sa fii intelept si sa te lasi prada emotiilor. Asa am descoperit ca eu sunt cea care trebuie sa-mi traiesc propria existenta, inainte de a cunoaste directia altora.

     Azi am invatat sa ma bucur de viata si sa fac din ea o nesfarsita dorinta de a calatori in fiecare zi, dincolo de limite, de a strapunge banalul. Asa am descoperit ca e mai important sa traiesc intens, asa cum imi place, decat sa-mi fie teama de judecatile celorlalti.

     Azi am invatat ca sinceritatea iti aduce mai multa pretuire si liniste sufleteasca decat o minciuna croita cu desavarsita maiestrie. Asa am descoperit simplitatea cuvintelor, in locul unei avalanse de fraze fara rost.

     Azi am invatat sa traiesc cu adevarat, sa ma reinventez, sa fiu lumina si culoare, sa-mi simt emotiile, sa ma abandonez fericirii. Asa am descoperit iubirea care mistuie, baleierea intre dorinta si actiune, sentimentele contradictorii, pierderile care aduc evolutie, tumultul unei existente pline de cunoastere si transformare.

     Azi am invatat sa apreciez mai mult viata, oamenii, trairile, frumusetea exaltarii, fascinatia misterului uman, devenirile si iubirile mele.

Your email address will not be published. Required fields are marked *