Inteligenta erotica – creierul ( I )

     Erotismul poate insemna totul sau nimic.

     Erotismul este, de fapt, in capul tau.

     Da, avem “echipamentul”, dar pentru a ne implica in erotism, cel putin in cazul meu, creierul, inainte de toate, este cel care ne conduce actiunile.

     Caci daca acesta nu functioneaza, “echipamentul” nu functioneaza sub nici o forma.

     Exista un organ care le intrece pe toate cand este vorba despre excitatia erotica – creierul.

     Creierul este procesor al stimularii, tinta elementelor chimice responsabile de dispozitia hormonala, si in acelasi timp, loc al imaginatiei, emotiilor si trasaturilor noastre individuale.

     Creierul este, de departe, cea mai puternica zona erogena a corpului tau.

     “Placerea sexuala apare in creier, nu in organele genitale sau in sistemul nervos periferic” ne explica un expert in sexualitate – ” Acestea ( organele genitale ) sunt simpli receptori de placere si terminatii nervoase. Ii poti atinge fara sa simti nici un fel de placere, sau ĭi poti atinge si simti o placere imensa”.

     Diferenta este data de context si semnificatie.

     Iar psihologii adauga si ei alte opinii: “Cand o zona erogena este stimulata, semnalele primite de creier nu sunt placute in mod inerent – si nici macar nu sunt sexuale in sine. Mintea noastra trebuie sa interpreteze semnalele. Aceasta etapa interpretativa este cea care permite influentele profunde ale culturii si ale contextului asupra experientei placerii sexuale”

     Materialul de azi nu are o conotatie strict sexuala, asa cum te-am obisnuit, dar este legata de atractia sexuala.

     De fapt, de acolo de unde incepe totul.

     Se discuta mult despre dragostea la prima vedere. 

     In cazul meu sunt doua componente: chimie si alchimie. 

     Si se mai spune ca barbatii se indragostesc cu ochii iar femeile cu urechea.

     Pot afirma ca Dumnezeu m-a binecuvantat cu daruri pretioase, de care sunt foarte mandra.

     Vorbesc despre ele in articolele mele nu pentru a ma lauda ( desi si asta are legatura cu increderea in sine – dar acesta este un alt subiect despre care merita povestit ) ci pentru a te face constient/a ca si tu esti la fel de bogat/a in daruri divine insa arareori le constientizezi. Si atunci intervin eu , cu “laudaroseniile” mele pentru ca tu sa-ti reamintesti ca si le detii in interior.

     Darul despre care vreau sa-ti vorbesc este….joaca. 😀 ( vezi ce simplu este, stiu sigur ca si tu esti posesorul lui ).

     Si-mi place sa ma joc cu interiorul meu pretios.

     Emisfera dreapta si cea stanga, masculin si feminin, energiile yin si yang.

     Asa e ca te regasesti in aceasta“joaca”? Sunt convinsa ca da.

     Ei bine, “jocul” asta mi-a adus surprize.

     M-am indragostit cu ochii dar si cu ajutorul cuvintelor. Si asta este un dar miraculos, cum sa nu ma laud cu el.

     Dar hai sa le luam pe rand. Tine minte ca toate au de-a face cu….creierul, de unde am pornit povestea.  

     Limbajul ochilor.

     In cartea “Dragoste in vremea holerei” Gabriel Garcia Marquez descrie doi indragostiti care se privesc unul pe celalalt pentru prima data – “fata si-a ridicat privirea pentru a vedea cine trece prin dreptul ferestrei si acea privire intamplatoare a fost inceputul unui cataclism de dragoste”.

     Dar cum ajungi de la o privire la cataclismul iubirii?

7c8a48cbf8360515d8040d2e5a437710

     Stiinta ne-a demonstrat ca este nevoie decat de o secunda pentru a evalua gradul de atractivitate al cuiva. Si este si mai remarcabil ca, tot dupa opinia specialistilor, acea parere tinde sa se mentina chiar si dupa ce ai privit mai mult persoana respectiva.

     Atunci cand este vorba de sex appeal, se pare ca prima impresie este, intr-adevar, de durata.

     Privirea este un mijloc de curtare distinctiv atat pentru primate cat si pentru oameni, scrie Helen Fisher in “Anatomia iubirii”.

     Oamenii vor zabovi mai mult cu ochii la persoana iubita, timp de cateva secunde, avand pupilele dilatate, inainte de a se uita in alta parte. Ea noteaza ca obiceiul femeilor de a purta voal ca o masura de castitate a ridicat acest limbaj puternic la rang de inalta arta.

     Contactul vizual “activeaza o parte primitiva din creierul nostru care stimuleaza doua emotii elementare – apropierea sau retragerea”.

     Cand barbatilor le place ceea ce vad, stimulii hormonali eliberati de creier pot ingreuna foarte mult incercarea acestora de a se concentra la altceva ( ei bine, cred ca asta ar putea explica foarte multe!!!!). 😀

     Stimularea vizuala care declanseaza in mod involuntar, aparent ” ca prin minune” reactii fiziologice, ii face pe barbati mai susceptibili, insa fara a fi singurii ce urmeaza un comportament sexual fetisist.

     Un psihiatru celebru a descris majoritatea barbatilor, din majoritatea culturilor, ca pe o “rasa aparte de mini-fetisisti erotici”. Barbatii vorbesc despre a fi un “iubitor de picioare” sau “un amator de sani” si foarte multi pot descrie cu o multitudine de amanunte ce parte a trupului feminin prefera.

     Dar ce zici de jocul “sa-l ascund sau sa-l arat?”. Fain si pentru barbati dar si femei. Dar mai ales suficient de provocator si curajos.

     In “Sufletul sexului” Thomas Moore ne reaminteste ca nu putem separa trupul de imaginatie – “traim in permanenta intr-o poveste, inconjurati de imagini si intotdeauna percepand lucrurile cu imaginatia”.

     O modalitate prin care trupurile noastre si imaginatia se descriu reciproc rezida din actiunea dintre ceea ce decidem sa acoperim si ceea ce ramane descoperit.

     Hainele si moda s-au jucat inca de la inceput, cu subiecte inspirate din jocul de-a ” uite-o nu-i ” si din farmecul tainuirii si dezgolirii.

     Bogatele femei egiptene erau faimoase pentru seductia pe care o exercitau de sub voalurile translucide, fosnitoare, tifonul foarte plisat care de-abia le acoperea dar care le mangaia fara incetare trupurile goale sau partial goale.

     Si ce sunt frunzele de smochin daca nu indicatoare care spun “aici e ceea ce cauti”.

     Culoarea si forma lor au menirea de a atrage ochiul – si de a adauga mister unei siluete, de altfel complet nude. Acelasi rol joaca si bikinii sau lenjeria de azi.

     Expunerea ” hartilor genitale” provine direct din lumea animalelor, unde are un efect extrem de pragmatic. Ai auzit de maimutele bonobo? Rudele noastre cele mai apropiate genetic si care poseda in arsenalul lor reproducator o impresionanta “armata” de efecte care le mareste virilitatea.

     Ciudata comparatie m-am gandit sa fac si eu!!!! 😀

     Iar daca ti-a scazut moralul, te rog sa te linistesti, pentru ca am ales o specie de maimuta….speciala. Este cea mai inteligenta maimuta antropoida din lume si se evidentiaza prin standardele sale ridicate in privinta comportamentului sexual. Activitatile sale sexuale isi fac aparitia in situatiile de conciliere a conflictelor, in exprimarea afectiunii, ca expresie recunoscuta a statutul social, ca rezolvare a starilor de excitatie si in scopul reducerii stresului.

     Variatele societati traditionale din Africa adauga o explozie de culoare la tipicul ritualului de curtare.

     In cartea lor “Ceremonii africane” fotografii surprind exemple uimitoare de decorari ritualice ale corpului asociate cu acuplarea si atractivitatea. Sunt inclusi si membrii tribului Wodaabe, situat in Nigerul central, unde barbatii se impodobesc pentru ritualul iubirii, aplicandu-si o pudra galben pal pentru a-si lumina feţele, accentuandu-si linia ochilor cu carbune negru pentru a scoate in evidenta albul dintilor si al ochilor, si pictand o linie pe frunte pana la barbie pentru a-si alungi nasul.

     Acest limbaj extrem de codificat al impodobirii la barbatii Wadaabe vorbeste despre impulsul universal de a te infrumuseta, pregatindu-te pentru dragoste si pentru “concursul de frumusete”.

     Dar cu coafura cum stai? Ajuta vizual oricat am trambita noi ideea de….modestie si natural. Inteleg toate acestea ca si comportament, altfel cred ca trebuie sa faca parte din “arsenalul” nostru de infrumusetare.

     Fie ca este aranjat in bucle senzuale, periat, vopsit, rasucit, cu margele, ciufulit, cu paiete ornat, parul isi exercita puterea magica.

     Exista un punct in care natura si cultura se ciocnesc literalmente si care are o mare pondere in ceea ce priveste aspectul fizic.

     In consecinta, parul necesita o atentie permanenta in viata, arta si sex.

     Dintr-o parte in alta a lumii saloanele speciale pastreaza vii traditiile conform carora parul este impletit, modelat si tuns intr-o mitologie codificata a senzualitatii si insinuarii.

     Multe dintre aceste tehnici au devenit acum o forma de arta – de exemplu, crearea unei tunsori gen  “piersica desfacuta ” un stil specific gheiselor.

     Eu iubesc parul lung iar istoria traieste in continuare o poveste de dragoste cu parul curgand pe spate.

     In viziunea multora, parul lung sugereaza libertate si virilitate, in mod traditional, detinute mai degraba de barbati , decat de femei.

     De la zeii mitologici si pana la printii renascentisti sau vedete rock, parul lung la barbati reprezinta un semn de libertate si potenta.

     Parul lung la femei, pe de alta parte, se purta acoperit, strans, impletit, carliontat sau ornat cu podoabe.

     Si exista un singur motiv, desigur nespus femeilor de rand: pentru a-i tine ascunsa senzualitatea tactila.

     Maria Magdalena, este intotdeauna infatisata cu plete tumultoase care sugereaza….o invitatie deschisa la sex.

     Parul ei era un puternic atribut feminin ce nu trebuia expus in public.

     Pe de alta parte, fetele nemaritate, “respectabile” simbolizate de Fecioara Maria, purtau parul lung ca semn al castitatii.

     Pentru ochiul critic, instinctul lor sexual nu era trezit, ca si in cazul copiilor, iar claia de par este pur si simplu un “dar de la Dumnezeu “.

     La ceremonia de incoronare , regina Elizabeta I a purtat parul despletit, completat de kilograme de bijuterii si stofe scumpe, pentru a-si etala statutul de virgina ca parte integranta a puterii ei, atat sexuale, cat si laice.

     Am avut parte de vizual, dar cum ramane cu…..urechile?

     S-a spus ca muzica pe care o ascultam in timpul perioadei de “desteptare” sexuala ne urmareste pe parcursul intregii vieti.

     Si este adevarat ca urechile noastre ocupa un loc important in cadrul excitarii. Iar vorbele dulci capata greutate cand ne sunt soptite….acolo.

     Desi pe de-a intregul expuse, urechile sunt considerate mai degraba parti intime, private, decat o parte integranta a fetei pe care o aratam intregii lumi.

     Ai observant ca atunci cand ne sarutam, mangaiem urechile persoanei iubite? Este un gest de tandrete absolut ravasitor. 🙂

     Muzica….respiratia….geamatul iubitului / iubitei sau un oftat multumit, ne duc in afara cotidianului, un taram care este profund personal si intim.

     Odinioara, urechea femeii era considerata o imitatie aproape obscena a organelor sale sexuale – “copia” ei care imita labiile si canalul faceau trimitere periculos de sugestiva la un alt orificiu.

     Aceasta idee are la baza intreaga mitologie antica, in care nasterea prin ureche nu este o raritate.

     Spiralata, intoarsa care interior, atat urechea cat si scoica par indicatoare vizuale ale vulvei – simboluri atat ale actului sexual, cat si ale nasterii.

     Sper ca ti-am oferit cu folos si o alta perspectiva a sexualitatii dincolo de actul erotic, dar care contribuie armonios la a considera sexualitatea cu tot ceea ce implica ea, un taram sacru si magic.

     Data viitoare continuam cu alte “mesaje” ale creierului – cea mai erogena parte a corpului nostru.

Cu drag,

Melania Adriana Tarnauceanu

Love Designer, Consilier Intimitate Emotionala si Compatibilitate Erotica

Experienta de 10 ani in proiecte, evenimente, sesiuni de consiliere / mentorat individuale si de cuplu

contact.blondacupantofiirosii

@gmail.com

ID facebook: https://www.facebook.com/melania.tudor.9

 

Badin

Dorinta doar sa spun ca articolul tau este la fel de uimitor. Claritatea pentru prezentarea ta este pur si simplu draguta si pot presupune ca esti bine informata in acest subiect. Bine, impreuna cu permisiunea dvs., permiteti-mi sa va inteleg feedul pentru a fi la curent cu postarea iminenta. Multumesc un milion si va rugam sa continuati munca imbucuratoare.

Your email address will not be published. Required fields are marked *