Erotismul poate insemna totul sau nimic.
Erotismul este, de fapt, in capul tau.
Da, avem “echipamentul”, dar pentru a ne implica in erotism, cel putin in cazul meu, creierul, inainte de toate, este cel care ne conduce actiunile.
Caci daca acesta nu functioneaza, “echipamentul” nu functioneaza sub nici o forma.
Exista un organ care le intrece pe toate cand este vorba despre excitatia erotica – creierul.
Creierul este procesor al stimularii, tinta elementelor chimice responsabile de dispozitia hormonala, si in acelasi timp, loc al imaginatiei, emotiilor si trasaturilor noastre individuale.
Creierul este, de departe, cea mai puternica zona erogena a corpului tau.
“Placerea sexuala apare in creier, nu in organele genitale sau in sistemul nervos periferic” ne explica un expert in sexualitate – ” Acestea ( organele genitale ) sunt simpli receptori de placere si terminatii nervoase. Ii poti atinge fara sa simti nici un fel de placere, sau ĭi poti atinge si simti o placere imensa”.
Diferenta este data de context si semnificatie.
Iar psihologii adauga si ei alte opinii: “Cand o zona erogena este stimulata, semnalele primite de creier nu sunt placute in mod inerent – si nici macar nu sunt sexuale in sine. Mintea noastra trebuie sa interpreteze semnalele. Aceasta etapa interpretativa este cea care permite influentele profunde ale culturii si ale contextului asupra experientei placerii sexuale”
Materialul de azi nu are o conotatie strict sexuala, asa cum te-am obisnuit, dar este legata de atractia sexuala.
De fapt, de acolo de unde incepe totul. Continue reading Inteligenta erotica – creierul ( I )