Continuam cu o alta lectia de istorie a sexualitatii, insa cu niste informatii foarte interesante si poate noi pentru tine, pe care le-am gasit zilele astea in timp ce-mi cautam niste materiale despre viitoare subiecte pe care sa le abordez.
Pai daca ultima oara am vorbit despre indecenta, termen pe care il regasim de multe ori langa sexualitate, intr-un exces de pudoare pe care o accept intr-o oarecare masura pentru ca vine din lipsa educatiei dar pe de alta parte sunt usor intrigata avand in vedere ca suntem in secolul 21, atunci se cere sa continuam educatia sexuala.
Pentru ca despre asta este vorba in ceea ce eu scriu, prin forma personalizata si diferita dar autentica, asumandu-mi cu mare responsabilitate povestile personale prin care ma expun “indecent” dar cu un rafinat simt al umorului. Recunoaste, de fiecare data ma premiezi macar cu un zambet discret, citindu-ma! Da, sunt si “modesta”, dar tie iti place. 😀
Si totusi, hai sa trecem la lectia de azi. Incepem cu centura de castitate.
Am gasit o definitie destul de simplista: o centura de castitate este un articol de lenjerie desemnat sa impiedice actul sexual si posibila masturbare. Scopul centurii de castitate poate fi si acela de a proteja de viol sau tentatii. Mai ales de….tentatii!!!! 😉
Legendele spun ca centurile de castitate erau folosite in timpul Cruciadelor, atunci cand cavalerii erau departe de tinerele lor sotii si ca femeile ar fi fost fortate sa poarte centura de castitate zi si noapte. Dar nu exista nici o dovada istorica a acestui fapt: de altfel centura de castitate este cunoscuta abia din secolul 15, la mai mult de 100 de ani de la ultima Cruciada.
Ceea ce este mai putin cunoscut este ca centura de castitate a fost folosita ca mijloc anti-masturbare pentru copii intre anii 1700 si 1930.
Se pare ca in Evul Mediu utilizarea centurii de castitate a fost foarte limitata, datorita limitarilor tehnologice ale epocii. Prima centura de castitate cunoscuta dateaza din anul 1400 si a fost utilizata in Florenta. De asemenea a fost descoperit in Austria scheletul unei tinere purtand o centura de castitate, datat in jurul anului 1600.
In acea perioada existau trei mari categorii de centuri de castitate: pentru mentinerea virginitatii, prevenirea masturbarii si asigurarea fidelitatii. Toate au fost create pornind de la ideea ca cel care trebuia sa le suporte nu ar fi fost in stare sa-si poarte singur de grija, iar daca i se intampla ceva nedorit, se poate ajunge la urmari ireversibile. Pe vremuri, centurile de castitate erau formate din curele in forma literei T, care treceau peste brau si printre picioare, includeau mai multe sau mai putine piese metalice si ii permiteau purtatoarei sa urineze, dar sa nu aiba acces la organele genitale.
La muzeul de Cluny din Paris sunt expuse doua centuri de castitate, una despre care se presupune ca a apartinut Catherinei de Medicis si cealalta Annei de Austria.
Contrar credintelor populare principalul scop al centurii de castitate nu a fost acela de a impiedica femeile sa aiba activitate sexuala in lipsa sotilor, ci ca metoda anti-masturbare la copii. In perioada 1700-1930 masturbarea era considerata daunatoare. Multe reviste medicale din perioada respectiva descriu centurile de castitate ca mijloc de preventie al masturbarii la copii si adolescenti. Abia in 1930, cand masturbarea nu a mai fost considerata o problema de sanatate mentala, s-a renuntat la centurile de castitate.
In zilele noastre centura de castitate este folosita ca joc in relatiile dintre parteneri, ca mijloc de control al comportamentului sexual in timpul preludiului, sau uneori ca mijloc de impiedicare a infidelitatii sau masturbarii, fiind vandute in magazine specializate.
Desi nu exista statistici clare, se pare ca cele mai multe centuri de castitate vandute in Europa si SUA sunt pentru barbati si nu pentru femei.
Cine nu are ascunse in dulapiorul “fermecat” jucarii?
Ce noi adultii nu ne mai jucam din cand in cand? Ohoooo, si ce jocuri!!!
Ei nu te gandi ca m-a tentat jucaria fiica-mi in lipsa de altceva. 😀
Nici pe departe, sunt special pentru noi adultii: jucariile sexuale. Hmmmmm….si cu ceva imaginatie face jocul si mai incitant.
Jucariile sexuale au supravietuit in toate civilizatiile, fiind realizate din orice material posibil, de toate formele si dimensiunile.
Jucariile sexuale sunt dovada dorintei de satisfactie sexuala a oamenilor. Se crede ca jucariile sexuale au aparut pentru prima data in timpurile preistorice, din care dateaza pietre modelate in forma de falus.
In perioada Egiptului antic lucrarile de arta infatiseaza femei nude dansand, tinand in maini sculpturi in forma de penis, care il infatisau pe Osiris, zeul vietii, mortii si fertilitatii. Pentru cresterea fertilitatii femeile din Egiptul antic se masturbau pe piatra lui Phallus, zeu al soarelui.
In Grecia apar asa-numitele olisbos, sau vibratoare antice (dildo). Pentru a confectiona olisbos grecii foloseau lemnul, pielea si piatra. Se utiliza de asemenea un lubrifiant, si anume uleiul de masline. De altfel in civilizatia greaca masturbarea era privita ca un dar facut zeilor.
In China in timpul dinastiei Han erau realizate matrite realiste de penis facute din bronz, aceste matrite fiind descoperite intr-un mormant. Se crede ca aceste jucarii sexuale erau folosite de amantele nobililor.
In secolul 19 a fost inventat cauciucul si odata cu inventarea cauciucului a venit si inventarea primului vibrator. Desi in acea epoca i se facea reclama ca ustensila pentru masaj, vibratorul era utilizat pentru stimularea sexuala, mai ales ca tratament in isterie la femei. Dar despre vibrator si tratamentul isteriei in alt articol.
Secolul 20 a fost insa perioada de realizare a unor jucarii sexuale cat mai diverse, din variate materiale, prezentate in filmele pornografice.
Si un subiect tabu super provocator despre care foarte putin se vorbeste. La cat suntem de pudici asta ar fi cireasa de pe tort: legaturile incestuoase. 😀
Casatoriile incestuoase erau larg raspandite in perioada greco-romana din istoria Egiptului. Multi soti si sotii erau frati si surori, multe relatii incestuoase fiind in familia regala, mai ales Ptolemei.
La Roma legaturile incestuoase erau considerate nefaste si au fost explicit interzise de un edict imperial din anul 295. Incestul era impartit in doua categorii functie de gravitate: „incestus iuris gentium” care se aplica romanilor si celor care nu erau romani de pe teritoriul imperiului si „incestus iuris civilis” care se referea numai la cetatenii romani. De exemplu: un egiptean se putea casatori cu matusa sa, dar un roman nu. Desi incestul nu era acceptabil in imperiul Roman se spune ca imparatul Caligula ar fi avut relatii sexuale cu toate cele trei surori ale sale: Julia Livilla, Drusilla si Agripina.
Incestul este un tabu in multe culturi si societati. In tarile lumii a treia datorita faptului ca un tabu este un subiect foarte sensibil oamenii nici nu vorbesc deschis despre acest subiect.
In Biblie, in povestea Sodomei si Gomorei din Cartea Genezei, cele doua fiice ale lui Zot au relatii sexuale cu el pentru a o duce mai departe linia de sange. Mai tarziu in Cartea Levitanului sunt listate prohibitii pentru relatii sexuale intre diversi membri ai familiei: tata si fiica, mama si fiu – pedeapsa fiind moartea. Leviatarul interzice de asemenea relatiile sexuale intre matusi si nepoti, dar nu si intre unchi si nepoate.
Coranul interzice barbatului sa aiba relatii sexuale cu mama, fiica, sora, matusa paterna, matusa materna si nepoata materna, dar permite casatoria intre veri.
Hinduismul vorbeste despre incest in termeni foarte categorici. Hindusii se temeau de efectele negative ale incestului, astfel ca este permisa casatoria in cadrul aceleasi caste dar nu si in cadrul aceluiasi arbore genealogic sau linii de sange. Totusi in societatea hindu se permite casatoria intre veri primari.
Data viitoare te astept cu alte povesti la fel de interesante. Sunt convinsa ca stai cu sufletul la gura. Eheee, tu intre timp continuati viata dar condimentata din plin cu sare, piper si cu o cantitate uriasa de imaginatie. E nelimitata si e ….free. 😀
Free your Mind, Body and Soul ! Dare to live beyond the limits !