Inteligenta erotica – Vulva

      “Cred ca este foarte bine ca femeile afla despre vaginul lor – spunea un terapeut sexual – cand esti cel mai bun expert si o autoritate in materie de sexualitate proprie, atunci detii puterea”.

     Si totusi in sexualitate se vorbeste cu preponderenta despre vagin si penis.

     Insa mai exista ceva, cel putin la fel de important dar careia ii acordam prea putina atentie.

     Draga Doamna, ti-ai privit vreodata….vulva? 😀

     Nu te grabi sa raspunzi. Pentru ca cel mai probabil primul impuls este sa gandesti….indecent.

     Desigur ca nu asa ai reactionat cand ai facut-o, insa amintirea aceasta a ramas acolo, undeva in subconstient.

     Asa ca….da, ti s-a intamplat cu maxima certitudine, si asta nu pentru ca sunt o ghicitoare in stele cum ti-ai imagina ci pentru ca acest gest este primul tau contact cu propria-ti sexualitate. Numai ca asta a avut loc la varsta in care te jucai in nisip si cu….vulva.  😉  Si o faceai cu o curiozitate furibunda. Nimic rau in asta, ba chiar sanatos si perfect normal.

     Poate ca nici eu nu mi-as fi dat seama despre aceasta explorare instinctuala si lipsita de puditati daca nu as fi intalnit acest gest la fetita mea si mai apoi, poate deloc intamplator, la fetitele prietenelor mele.

     Iar apoi, imi mai trec prin minte niste fetisuri destul de incitante si excitante pe care le avem noi femeile….sa ne privim in oglinda, pur si simplu sau masturbandu-ne.

     Vulva….poarta de acces catre lumi, placeri si mistere nebanuite, cu o unicitate remarcabila.

the-one

     Cred ca este important ca femeile sa-si priveasca organele sexuale ca sa stie cu ce sunt inzestrate si sa afle ca, indiferent de forma sau aspect, fiecare are propria sa frumusete.

     O analogie amuzanta pe care o folosesc este: “Ti-ar placea sa-ti traiesti intreaga viata fara sa stii cum arata fata ta? Nu mi se pare deloc normal sa nu stii cum arata sursa placerii tale”. 🙂

     In timp ce barbatii trebuie sa suporte aprecierile privind dimensiunea penisului, vulva cu fiziologia ei ascunsa si cu arhitectura fascinanta, a pastrat o doza de mister.

     Misterele din jurul formei feminine, in cea mai mare parte din istoria omenirii nu au lucrat in avantajul femeii.

     Incepand cu revolutia sexuala din anii 60, totusi s-a spus mai mult si s-a descoperit si mai mult despre anatomia feminina.

     De fapt, daca falusurile erau interzise si ascunse vederii, cu formele feminine s-a intamplat exact pe dos.

     In prezent, vulva este la vedere, gata de orice, si toata lumea vorbeste despre ea.

     Vulva n-a fost intotdeauna ascunsa vederii. Cu foarte multi ani i.Hr, oamenii credeau ca vulva este singura sursa a vietii. Imaginea ei era scluptata in piatra, alcatuind un fel de poarta de acces catre Dumnezeu.

     Dar acesta atitudine nu a durat prea mult.

     Din momentul in care umanitatea a inteles ca si barbatul joaca un rol in conceperea copiilor, penisul si-a inceput durabila ascensiune ca obiect de veneratie si a propulsat barbatul in rolul de dominant social.

     “Oricare ai fi fost obiceiurile nuptiale din acea perioada – monogamie, poligamie sau poliandrie – ulterior, libertatea sexuala a femeii a inceput sa fie serios ingradita ” apare scris in cartea “Sexul in istorie”.

     Pana in secolul XIX, o femeie din clasa aristocrata a Europei nici nu se gandea sa se priveasca goala in oglinda. Camerista presara o pudra speciala peste apa in care urma sa faca baie o jeune fille pentru a opaciza apa si a o impiedica astfel sa se arunce si cea mai mica privire asupra propriului ei trup.

     Iesita din baie si imbracata, o femeie purta intre anii 1830 si 1914, mai multe haine decat in oricare alta perioada din istorie.

controlled-symmetry

     In cartea despre arta si moda “Privind prin haine” autoarea vorbeste despre “monstrul divizat” cand se referea la modelele feminine de-a lungul intregii istorii europene. Femeile urmau un tipar de expunere extrema a jumatatii superioare a trupului, completat de o extrema infofolire si stratificare a jumatatii inferioare. Tendinta a continuat sa evolueze si in sec XX, pana cand s-a renuntat la maneci, busturile feminine fiind expuse pana la subsuori, in timp ce partea inferioara parea sa traiasca independent, in propriul univers textil”.

     Termenul “pudendum” folosit pentru a denumi organele genitale feminine, vine de la “pudere” – a se rusina.

     Dar mama natura nu s-a rusinat niciodata sa puna acest pudendum in fata, pe centru.

     Forma feminina poate fi deslusita in invelisul semintelor, in scoici, adancituri si chiar in curbele pietrelor.

vagina-Arches National Park,Utah

     Florile cu petalele lor delicate si cu staminele ascunse in profunzimi au o lunga istorie de asociere cu vulva.

     Lotusul era privit de mistici ca poarta zeitei, iar sexul era calea de a trece prin poarta catre misterele interioare.

     “Pragul este un fel de imagine a vulvei. In epocile primitive, oamenii puneau la mare pret pragurile usilor. A trece din lumea obisnuita intr-o viata interioara, a te intoarce spre interior, a intra intr-un loc – si mai ales intr-un loc ce ar putea fi misterios, reprezenta, cel putin asa cred eu, una dintre acele “experiente” ale vulvei” scria Thomas Moore.

     Legendarul poem romantic “Tristan si Isolda” exprima misterele vulvei prin referirea la “grota dragostei”. Acela era locul unde amantii aveau ocazia sa-si implineasca dorintele sexuale fara sa fie deranjati.

     Poetul Gottfried von Strassburg, scoate in evidenta izolarea pesterii fata de lumea civilizata. Amantii trebuiau sa calatoreasca doua zile sa ajunga la ea, intr-o padure salbatica. Grota era o pesterea primitiva, o ascunzatoare naturala, dosita foarte departe de lumea crestina a indragostitilor, cu toate restrictiile ei.

     Iubitorii artei au considerat intotdeauna lucrarile pictoritei Georgia o’Keeffe ca “glorios de femeiesti” in spusele unui critic de arta din 1921, chiar daca artista nu agrea aceste aprecieri.

     “Cand oamenii descifreaza simboluri erotice in picturile mele, ei vorbesc de fapt, despre propriile lor probleme” – afirma artista.

     Astazi, imagini ale vulvei isi fac aparitii mai indraznete ca niciodata, mutandu-se dincolo de metafora artistica, uneori in joaca, intrupate pe casete video educative, in carti de colorat si chiar papusi de teatru.

     In anii 70, Betty Dodson si-a publicat o carte intitulata “Masturbarea eliberatoare”, care cuprindea si schite in tus ale vulvelor prietenelor ei.

bettyvulvas12

     “Am vandut 150000 de exemplare si le-am expediat de la un oficiu postal carandu-le cu un carucior de cumparaturi” povestea Betty. “Il poreclisem expresul de orgasme. Cum expediam o carte, ma si gandeam: pun la posta un orgasm”.

     Dodson, care a fost intitiatoarea unui curs de masturbare prin care femeile invatau cum sa ajunga la orgasm folosind stimularea clitoridiana, isi incurajeaza clientele sa se examineze cu atentie, la lumina suficienta.

     Pe caseta educativa de mare rasunet ce-i apartine lui Dodson “Viva la vulva”, poate fii vazuta incurajandu-le pe femei sa isi examineze vulvele in oglinda si sa-si impartaseasca uimitoarea diversitate individuala si frumusete care le descopera acolo.

     Fiecare vulva este fascinant de singulara si putini dintre noi inteleg cat de personala si cat de puternica este, de fapt, aceasta parte a corpului.

     Reactiile oamenilor la privelistea unei vulve pot fi aproape la fel de variate ca insesi vulvele.

     Dodson vorbeste despre ceea ce ea considera o tendinta regretabila “Daca femeile au labii interioare renascentiste lungi, frumoase, desfacute, ele se duc si le taie pentru a arata ca doua liniute curate si perfect simetrice. Asadar, cred ca toata lumea are aceasta imagine a felului in care ar trebui sa arate o “pasarica”. O facem cu fetele noastre, nu-i asa? Ne modificam nasurile, ne supunem chirurgiei cosmetice. Nu suntem niciodata multumite de coafurile noastre….asa ca acelasi lucru se intampla si cu….organele genitale”.

     In ciuda dorintei de a dezvalui totul, vulva inca pastreaza o uimitoare doza de mister.

     Cu tot cu punctul ei G, care este unul dintre cele mai controversate subiecte. In 1944, ginecologul Ernst Grafenberg a mers cu indrazneala acolo unde mai fusesera milioane de barbati si i-a dat un nume, atribuindu-si-l. Si se poate identifica, anatomic vorbind, drept un mic petic de tesut asemanator cu al prostatei, ingust, cunoscut ca si buretele parauretral.

     Dar punctul G nici nu se poate compara cu comoara unica a vulvei – clitorisul. Este un miracol!!!! 😀

     Singurul organ conceput in exclusivitate pentru placere.

     Regnul animal nu este chiar regnul orgasmelor….de fapt, cercetatorii spun ca s-ar putea ca oamenii sa fie singura specie in care femelele sa aiba orgasm. So, enjoy it! 😉

     Data viitoare va povestesc despre viata secreta a clitorisului.  Hmmmm!!!

            Free your Mind, Body and Soul ! Dare to live beyond the limits ! 

Your email address will not be published. Required fields are marked *